پاییز سال ۹۷ برای بازار سرمایه با تمام پاییزهایی که تا کنون سپری کرده، متفاوت بود؛ پاییزی که امسال بر خلاف سرمای هوا، سرشار از گرما و تکاپو بود. رکوردهای عجیب، فراز و نشیبهای فراوان و روندهای صعودی و نزولی مکرری که طی شد، گوشهای از رویدادهای بازار سرمایه در پاییز امسال بود. در ادامه به وضعیت کلی بازار سرمایه در سه ماهه سوم میپردازیم و نکات مثبت ...
بازارهای فرابورسی روند پر فراز و نشیبی را طی فصل پاییز پشتسر گذاشتند. شاخص کل فرابورس پس از رسیدن به اوج تاریخی ۲۲۴۱ واحدی در ابتدای فصل، شروع به حرکت در مسیر نزولی کرد و طی عقبگردی فرساینده در آخرین روز کاری آذر بر سطح ۱۷۹۱ واحد ایستاد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: ایجاد شفافیت در دادوستدها و تبدیل شدن به مرجع اطلاعاتی بازارها، تعادل قیمت کالاها در پی برقراری مکانیسم عرضه و تقاضا، کمرنگ شدن فعالیت واسطهها و کمک به توسعه صنایع از جمله امتیازات بورس کالا برای اقتصاد است.
شاخص بازار بورس تهران، در بیست و هفتمین روز از آذر ماه ۹۷، روند نزولی خود را ادامه داد و پس از افت ۲ هزار و ۷۷۷ واحدی روز یکشنبه، و کاهش یک هزار و و ۹۵۸ واحدی آن در روز گذشته با کاهشی ۶۰۳ واحدی به نقطه ۱۵۹ هزار و ۱۴۶ واحدی رسید.
در هفته گذشته رویدادها و اظهار نظرهای مهمی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که " آمادگی بورس کالا برای خرید و فروش مسکن" ، "نقش ۱۱ ساله بورس کالا در شفافیت معامله محصولات پتروشیمی" ، "بهره گیری از ظرفیت های بورس کالا در توسعه صادرات" و "ابزارهای مالی بورس کالا، دوای درد التهاب قیمت کالاها" از مهم ترین آنها بود.
اطلاعات منتشره از سوی بورس تهران نشان میدهد که تعداد ۲۴۶ هزار و ۶۱۶ میلیون سهم به ارزش ۶۷۹ هزار و ۱۱۳ میلیارد ریال در ۸ ماه نخست سال جاری از طریق معاملات الکترونیکی داد و ستد شده است.
تنوع در روش های مختلف معاملاتی بی شک می تواند سرمایه گذاران بیشتری را به بازار سرمایه جذب کند. با توجه به چنین مزیت هایی که بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها دارد، می توان شاهد رونق بیشتر این بازار در آینده باشیم.
اخلال سامانه معاملات فرابورس که به لغو همه معاملات فرابورس و عذرخواهی مدیرعامل این بازار منجر شد، به موضوعی عادی تبدیل شده است به طوری که هر از چندگاه فعالان بازار سرمایه در ثبت سفارش های خرید و فروش دچار مشکل شده و متحمل ضرر و زیان می شوند.